Netto Akademikeren

Photo by Fikri Rasyid on Unsplash
Hvem er det? Det har været fremme i det offentlige rum, at ledige og specielt nyuddannede akademikere bare skal søge ledige jobs i Netto. Nu er det ikke jobs i hovedkontoret, men ude i butikkerne der er tale om. Der har været flere ud med budskabet om, at de skal da endelig søge, for det kan jo være at de stiger i graderne over tid, så de kommer til at arbejde med det de har uddanelse i.

Altsammen meget fint, men virkelighedens verden er bare en anden. Akademikere og nok specielt erfarne 50+ får ofte nej, fordi argumentet er, de er for overkvalificerede, og de vil derfor kun være ansat i kort tid. Det andet faktum er, at de fleste der er ansat i Netto butikkerne, er meget lavtlønnede og ofte ungarbejdere (studerende). Grunden hertil er ganske enkel. Profitmaksimering til aktionærerne.

Så hvis Netto og deres konkurrenter virkelig vil brænde igennem, så vil det klæde dem, at ansætte voksne ledige akademikere og tilsvarnede ledige med mellemlang eller lang uddannelse. Det vil være synligt så snart man træder ind i butikkerne eller i virksomhederne.

Men det er ikke kun supermarkederne det handler om, det gælder alle virksomheder.








Kommentarer

Populære opslag