Det er arbejdsgivernes skyld....

»Det er ikke sådan, at de ældre har større risiko for at blive fyret, men når de først er blevet arbejdsløse, så er det sværere for dem at finde et nyt job«, siger Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen i en artikel i Politiken den 19.11.2019.


Det er tankevækkende når regeringen ønsker vi skal være længere på arbejdsmarkedet, og tilmed få en økonomisk præmie på kr. 67.000 for at vente 2 år før man går på pension. Min påstand er, at der er langt fra politikernes ønsker til hvad der er realistisk. For når det er så svært at fastholde og ikke mindst ansætte medarbejdere i den anførte aldersgruppe, så bliver det da ikke nemmere når man er 65-69 år. Så når han skriver, at de ældre søger mindst 8 jobs om måneden, er der jo en naturlig forklaring på det. Hvis man er ledig, så skal man jo søge mindst 2 jobs hver uge, når man er på dagpenge - det giver jo mindst 8 jobansøgninger pr. måned!

Jeg mener at politikerne fejler i hvordan man skaber de rette forhold for de ældre på arbejdsmarkedet. Kunne der være tale om en gulerod for virksomhederne i stedet for borgeren. Hvorfor ikke give de kr 67.000 der er i præmie til dem der bliver længere på arbejdsmarkedet til virksomhederne i stedet, hvis de ansætter en ældre ledig medarbejder? Det tror jeg vil være til gavn for både arbejdsgiver, medarbejder og staten. Men hvad med de nedslidte medarbejdere, de går jo glip af "pensions"bonussen? Som det er nu, så tales der med to tunger. Tidligere tilbagetrækning for de nedslidte, og bonus til dem der udskyder pensionstidspunktet med 2 år.

Der skal nytænkes helt på arbejdsmarkedsforholdene for de 55+ og især 64-69 årige, hvis deres politiske ønsker om de ældre bliver længere på arbejdsmarkedet. 

Læs hele artiklen af Henning Jørgensen her.




Kommentarer

Populære opslag