Diskrimination af Generation V

Pensionsalder, feriepenge, låne begrænsning....for Generation V


Forhandlingerne om tilbagetrækning/Pensionsalder for nedslidte er lige begyndt. Som statsministeren udtaler, så er det en meget komplicerede forhandlinger og noget indviklet opgave som hun har sat sig selv på. Men hvad kommer der ud af det og hvor mange kommer det at gøre godt for. Jeg tror ikke det bliver mange. Så når det allerede er aftalt, at pensionsalderen skal stige de kommende år, så betyder det, at der vil være flere ældre der skal blive på arbejdsmarkedet. Det i sig selv er positivt, men som tingene er lige nu, så har Generation V det meget svært med at få lov til at blive på arbejdsmarkedet. De ældre der er rundet de 60 år, og som står til rådighed som følge af ledighed, har endda meget svært ved at komme tilbage i arbejde.

Hvor vil jeg så hen med det? Jo, der bliver flere på en anden form for overførselsindkomst end pension.  I stedet for at bruge meget energi på løfter der alligevel bliver brudt da der ikke kan findes en løsning på løftet, så burde den nuværende regering se på hvordan man kan forbedre og sikre den ældste del af arbejdskraften.

Nu er det at virksomhederne skal udvise social ansvarlighed. Men sker det? Regeringen taler jo meget om mangel på arbejdskraft, men udfyldes den af Generation V (50+)? Nej, virksomhederne vil helst besætte stillingerne med yngre eller udenlandske kræfter.

Vi må som samfund tage os bedre af den ældre del af arbejdsstyrken. Der forekommer al for meget alders diskrimination. At forsøge at lave en differensieret aftrædelse til pension, hjælper kun få som enkelte dråber vand i oceanet. Så stop, og brug kræfterne på noget mere konstruktivt.

En ting er diskrimination i forbindelse ældres muligheder i forbindelse med ansættelse af ledige stillinger, men en anden den aktuelle diskrimination der finder sted i forbindelse med den nye Ferielov. Her indefryses feriepengene i en fond, hvilket går ud over dem der går på pension i 2019/2020. Her vil udbetaling først ske i 2021. Er det rimeligt? Svaret er klart nej, idet den nye feriepenge lov ingen betydning har for dem der er i arbejde, men stiller de personer ringere der går på pension nu.

Og ikke nok med det, så har Generation V eller Senior Hjerner om du vil, dårligere vilkår når det handler om at skulle låne penge i kreditinstitutter. Gældsfaktoren er lavere for 55+ end for øvrige lånere, hvilket er lig ringere mulighed for at låne penge.

Men det stopper ikke her. Du stilles også ringere i A-kasserne med hensyn til at tegne løn sikringsaftale, og der er sikkert mange flere ikke belyste områder, hvor diskrimination finder sted for Generation V.

Er det rimeligt, at vi stiller Generation V dårligere end resten af samfundet?
Det kan godt være den nuværende regering vil give en nedslidt gruppe mulighed for tidligere pension, men det betyder jo faktisk, at de bliver ringere stillet samlet set, med ovenstående i mente.

Det er vel ikke det de er ude på ved at ændre mulighederne for at gå tidligere på pension pga. nedslidning, eller er det?

Kommentarer

Populære opslag